Vandra kring vackra Grövelsjön

Kom närmare naturen

Har du någonsin drömt om att vandra i Dalarna och uppleva den svenska fjällvärldens harmoniska natur? Då har du hamnat på rätt ställe. Grövelsjön erbjuder häpnadsväckande och vackra vyer av de svensknorska fjällen och ligger i det nordligaste hörnet av Dalarna. Här kan du vandra i den milsvida vildmarken på båda sidor om svenska och norska gränsen vilket gör Grövelsjön till fjällvandrarnas paradis! Landskapet bjuder på en slående fjällmiljö med flera omtyckta vandringsleder.

Fjällvandra kring Grövelsjön: En oslagbar naturupplevelse

När du väljer att vandra kring Grövelsjön, bjuds du på en vandring som tar dig genom skiftande fjällandskap, glittrande sjöar och en flora och fauna som är så vacker att den bara måste upplevas. Det finns flera markerade leder att välja mellan, och om du känner dig osäker kan du alltid ta hjälp av en fjällkarta över Grövelsjön för att hitta den perfekta turen för dig. Tips! I vandringsguiden “23 turer på egen hand" hittar du allt du behöver veta om de olika lederna i området. Guiden finns att köpa vid alla anläggningar och säljs till förmån för utveckling av leder.

Vandra över dagen eller gör en flerdagarstur

Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare finns det en vandringsled vid Grövelsjön som passar just dig. Kanske är du intresserad av en 3-dagars vandring? Dessa flerdagarsturer tar dig genom skiftande landskap och erbjuder dig chansen att verkligen uppleva det bästa av Sveriges natur vid norska gränsen som får dig att förstå varför så många förälskar sig i vandring! 

Är du på jakt efter en dagsutflykt finns även flera fina leder att välja mellan och är perfekt för dig som besöker Grövelsjön för en kortare visit eller vill hitta på flera saker under din vistelse. Ett utbud av härliga dagsturer:

 

  • Lappkåta och utsiktspunkt ovan Grövelsjön

  • Silverfallet

  • Linnéstigen till Sylen

  • Fosksjöarna och Storvätteshågna

  • Hävlingen

  • Valdalsbygget och Gammeldalen

  • Brennhammaren

  • Båthusberget

  • Gutulia Nationalpark m. m.

Så tar du dig hit

Att ta sig till Grövelsjön är smidigt. Det finns flera resvägar att ta beroende på vad som passar dig bäst.

Med bil: Från Idre är det bara en halvtimmes bilfärd. Följ skyltarna och använd din fjällkarta Grövelsjön som komplement för att verkligen utforska området.
Med buss: Det finns regelbundna bussförbindelser som tar dig direkt till Grövelsjön från olika delar av Dalarna och Sverige.

 

Ditt hem i fjällen

För att göra din vistelse komplett, erbjuder vi möjligheten att hyra stuga i Grövelsjön. Våra mysiga och välutrustade stugor är perfekta att komma hem till efter en dag fylld med äventyr, så väl sommar som vinter. Varmt välkommen att boka din stuga i Grövelsjön i förväg för att garantera ditt boende.

 

Kontakta oss 

Har du frågor om boende hos oss eller olika aktiviteteratt göra? Tveka inte att kontakta oss! Kolla gärna på Grövelsjöfjällen Turistföreningens sommarfilm här under för att se ett smakprov av vad Grövelsjön har att erbjuda sommartid.

Vanliga frågor och svar

- Var kan jag vandra i Dalarna?
I Dalarna finns det en uppsjö av vandringsmöjligheter, från Sälen och Fulufjället till Leksand och så klart, Grövelsjön.

- Vilka vandringsleder finns i närheten av Idre?
Förutom de fantastiska leder du hittar i Grövelsjön, är även Idre Fjäll ett utmärkt alternativ för både kortare och längre vandringsturer.

- Vad kan man göra i Grövelsjön under sommaren?
Förutom vandring kan du prova på fiske, kanotpaddling eller upptäcka Grövelsjön med båt. Här finns något för varje typ av äventyrare under sommaren. 

Önskar du att boka stuga?

Boka här